Rotfrukter i ugn

Rotfrukter i ugn

45 min
Dessa rotfrukter i ugn är underbart goda. Ta de rotfrukter du tycker bäst om. Vi ugnsbakar dessa med grädde, färska örter och krämig gorgonzola. För gott att avstå ifrån!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rotfrukter-i-ugn/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker form. Salta och strö över rosmarin.
  • Häll på grädde och smula över gorgonzola. Strö över lite nymalen svartpeppar.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Klart!
Energi:

347 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Blandade rotfrukter t ex morötter, palsternackor, rödbeta och rotselleri
1 kg
Flingsalt
2 tsk
Färsk rosmarin, hackad
½ msk
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Falbygdens® Gorgonzola
100 g
Svartpeppar