Klyftpotatis i ugn
Nytt

Klyftpotatis i ugn

40 min
Klyftpotatis i ugn är både lätt att laga och lätt att älska! Det är så gott att doppa varm klyftpotatis i en kall sås som tzatziki. Variera din klyftpotatis med olika kryddor. Detta recept är väldigt klassiskt, men lägg gärna till torkade örter vid tillagning och toppa sedan med smulad vitost och färska örter! Gott att äta både varmt och kallt!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/klyftpotatis-i-ugn/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med smör- & rapsolja, salt och peppar.
  • Tillaga i mitten av ugnen 25-30 min eller tills potatisen fått fin färg och är klar.
  • Servera klyftpotatis som tillbehör till grytor, kyckling, färsbiffar eller lax.
Klart!

Det är gott att krydda klyftpotatisen med ca 2 tsk torkad rosmarin eller torkad timjan!

Energi:

222 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Potatis
900 g
2 msk
Flingsalt
2 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
Inkluderad
Tzatziki
20 min
Tzatziki
(122)