Rosmarinkotletter med honungs- och currykräm

Rosmarinkotletter med honungs- och currykräm

45 min Huvudrätt
Med färsk rosmarin smakar köttet vilt och lite spännande.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rosmarinkotletter-med-honungs--och-currykram/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en långpanna. Strö över salt och ringla över rapsolja. Stek i mitten av ugnen 25-30 min.
  • Blanda runt i potatisen någon gång under stekningen.
  • Blanda ingredienserna till honungs- och currykrämen. Ställ kallt.
  • Snitta fettkanten på kotletterna. Salta och peppra. Lägg en rosmarinkvist på varje kotlett.
  • Stek kotletterna i smör, börja med sidan med rosmarinkvisten, 4-5 min per sida. Låt rosmarinen ligga kvar under hela stekningen.
  • Servera nystekta kotletter med currykräm, klyftpotatis och sallad.
Klart!
Energi:

440 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Fläskkotletter
4
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Färsk rosmarin
4 kvistar
1 msk
Klyftpotatis:
Potatis
1 kg
Salt
1 tsk
Rapsolja
1 msk
Honungs- och currykräm:
250 g
Flytande honung
2 tsk
Röd currypasta
1 tsk