Rödbetsburgare med röd coleslaw

Rödbetsburgare med röd coleslaw

35 min Huvudrätt
Vegoburgare med krämig coleslaw. Rödbetor och getost är riktigt goda smakkompisar och här får de sällskap av friskt äpple också!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetsburgare-med-rod-coleslaw/

Gör så här

Rödbetsburgare:
  • Skala och riv rödbetorna. Skala och hacka rödlök och vitlök. Blanda alla ingredienser. Forma smeten till 8 biffar.
  • Stek burgarna i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida.
  • Strimla rödkålen. Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Skala och riv moroten. Riv eller smula osten. Rör ihop alla ingredienser.
  • Dela bröden och rosta snittytorna i stekpanna. Lägg ihop bröden med burgare, coleslaw, mangoldskott och rödbetsgroddar emellan.
Klart!
Energi:

700 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 84 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Rödbetor
400 g
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Havregryn
3 dl
Rapsolja
1 msk
Ägg
3
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
1 msk
Röd coleslaw:
Rödkål
200 g
Rött äpple
1
Morot
1
Falbygdens® getost
50 g
2 dl
Salt
2 krm
Flytande honung
1 tsk
Tillbehör:
Hamburgerbröd
4
Babyspenat
20 g
Rödbetsgroddar
20 g