Revbensspjäll med fikonsallad

Revbensspjäll med fikonsallad

60+ min Huvudrätt
Tunna revbensspjäll läggs i rökig marinad, tillagas i ugnen och serveras med kålsallad toppad med blåmögelost och fikon. Perfekt på julbordet!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/revbensspjall-med-persikasallad-valnotter-och-bluecheese/

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll över hälften i en skål och spara till senare.
  • Lägg spjällen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över resterande marinad på båda sidor och låt stå ca 2 tim.
  • Värm ugnen till 150°. Tillaga spjällen mitt i ugnen 1 tim. Hit kan du förbereda.
  • Skär fikonen i klyftor. Skala och skiva löken. Strimla rödkålen och repa grönkålen. Plocka kärnorna ur granatäpplet.
  • Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr varm stekpanna. Dela osten i bitar.
  • Lägg kålen på ett fat och krama den mjuk med olja, vinäger, salt och peppar. Fördela fikon, lök, granatäpple, ost och valnötter över salladen.
  • Skär spjällen i portionsbitar och blanda med den sparade marinaden. Servera med fikonsalladen.
Klart!
Energi:

740 kcal

Protein: 42 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 53 g

Ingredienser

Tunnskurna revbensspjäll
1½ kg
Marinad:
Tomatketchup
4 msk
Rödvinsvinäger
4 msk
Chipotlepasta
2 msk
Kinesisk soja
2 msk
Farinsocker
4 msk
Paprikapulver
2 msk
Torkad timjan
2 tsk
Salt
1 tsk
Vitlöksklyftor, finhackade
2
Fikonsallad:
Färska fikon
2
Rödlök
1
Granatäpple
½
Valnötter
50 g
Grönkål
100 g
Rödkål
50 g
75 g
Olivolja
2 msk
Balsamvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Rosépeppar
½ krm