Marinerade spareribs

Marinerade spareribs

60+ min Huvudrätt
Här kokar man först spjällen i en stark buljong, marinerar och grillar sedan. De blir härligt saftiga och möra.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marinerade-spareribs/

Gör så här

  • Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka spjället i ca 1 tim.
  • Ta upp det, låt rinna av och svalna.
  • Blanda smör- &rapsolja, chilisås, soja, ingefära, sambal oelek och honung i en bunke.Skär spjället i bitar längs med benen.
  • Vänd runt dem i marinaden. Låt marinera några timmar eller över natten.
  • Ta upp spjällen och spara lite av marinaden för att pensla på mot slutet eller efter grillningen.
  • Grilla spjällen runt om över glöd, eller på en plåt med bakplåtspapper i övre delen av ugnen ca 15 min. Vänd runt ofta.
Klart!

Vill man grilla tjocka revbensspjäll kokar man 1 1/2 kg i 1 1/2 timme och följer receptet i övrigt. Då räcker det till 6 port. Revbensspjäll kan bytas mot kamben.

Energi:

595 kcal

Protein: 48 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Tunnskurna revbensspjäll
1½ kg
Vatten
1 liter
Köttbuljong
3 tärningar
Marinad:
3 msk
Chilisås av ketchuptyp
3 msk
Kinesisk soja
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
2 msk
Salt
½ tsk