Revbensspjäll med clementin och rosmarin

Revbensspjäll med clementin och rosmarin

60+ min Huvudrätt
Saftiga revbensspjäll med smak av citrus och rosmarin blir ny favorit på julbordet. Våra marinerade revbensspjäll är också goda till bakad potatis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spjall-med-clementin-och-rosmarin/

Gör så här

  • Dela spjällen så att de får plats i en kastrull. Häll på vatten så det täcker och lägg i buljongtärningarna.
  • Koka spjällen ca 1 tim. Ta upp dem, låt rinna av och svalna.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke.
  • Skär spjällen i bitar längs med benen. Vänd runt dem i marinaden.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min.
  • Rör ihop smetana med saften av clementinerna.
  • Servera krämen och gärna bakad potatis till spjällen.
Klart!

Kamben kan bytas ut mot tunnskurna revbensspjäll.

Energi:

995 kcal

Protein: 64 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 77 g

Ingredienser

Kamben
1½ kg
Vatten
1 liter
Köttbuljong
3 tärningar
Marinad:
3 msk
Clementiner, rivet skal
2
Kinesisk soja
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
2 msk
Salt
½ tsk
Clementinkräm:
2 dl
Clementiner, pressad saft
2