Honungsstekta revbensspjäll med rostad brysselkål

Honungsstekta revbensspjäll med rostad brysselkål

Revbensspjällen blir saftiga när de får vara länge i ugnen. Lägg brysselkål i formen och stek med dem på slutet av tillagningstiden.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (93 st)

Mitt betyg:

Honungsstekta revbensspjäll med rostad brysselkål

Revbensspjällen blir saftiga när de får vara länge i ugnen. Lägg brysselkål i formen och stek med dem på slutet av tillagningstiden.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg revbensspjäll

Kryddblandning:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Smält smöret, blanda med övriga ingredienser i kryddblandningen och pensla på köttet. Lägg köttet med bensidan upp i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 2 tim. Vänd köttet, pensla med skyn och stek ytterligare ca 2 tim. Rensa och dela brysselkålen i halvor. Ta köttet ur ugnen och skär det i bitar. Höj ugnstemperaturen till 225°. Lägg tillbaka köttet och pensla med skyn. Lägg brysselkålen i formen och stek i ytterligare ca 15 min. Strö över osten innan servering.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 30 g
Skriv ut