Spenatsallad med ost och nektariner

Spenatsallad med ost och nektariner

20 min Huvudrätt
En klassisk spenatsallad med blåmögelost och valnötter får nytt sällskap av söta nektariner. God som den är men även till både hamburgare och revbensspjäll.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/persikosallad/

Gör så här

  • Skär nektarinerna i klyftor.
  • Skala löken. Skiva lök, rädisor och gurka tunt. Skär osten i bitar.
  • Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr varm stekpanna.
  • Lägg spenaten på ett fat. Fördela lök, rädisor och gurka på spenaten.
  • Blanda olja, vinäger, salt och peppar och ringla över grönsakerna.
  • Lägg på nektariner och ost och strö över valnötterna.
Klart!
Energi:

355 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Nektariner
2
Silverlök
½
Rädisor
1 knippe
Gurka
½
150 g
Valnötter
50 g
Babyspenat
70 g
Olivolja
2 msk
Balsamvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Peppar
½ krm