Renstek med ädelost och glöggfikon

Renstek med ädelost och glöggfikon

20 min Buffé Förrätt
Härligt gott tilltugg till glöggen. Sött och salt i en oslagbar kombination!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/renstek-med-adelost-och-gloggfikon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill.
  • Koka ihop glöggen i en kastrull tills ½ dl återstår. Skär fikonen i klyftor och blanda dem med glöggen.
  • Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr varm stekpanna.
  • Skär baguetten i 10 skivor och rosta dem högt upp i ugnen någon min.
  • Mosa osten och forma 10 små ovala bollar.
  • Lägg renstek, ost och fikon på brödskivorna. Strö över rostade nötter.
Klart!
Energi:

135 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Kvibille® Ädel Glögg
140 g
Röd lättglögg
2 dl
Färska färska fikon
3
Blandade nötter t ex hasselnötter, pinjenötter, pistagenötter
½ dl
Baguette
1
Rökt renstek
10 skivor