Scones
Betyg  (505 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Scones

Nygräddade, hembakade scones - recept på en klassiker som smakar lika bra varje gång. Bjud på scones till tebjudningen, mellanmålet eller helgfrukosten.

Receptet gäller för 12 bitar

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 1½ msk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 4 dl Arla® filmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, salt och smöret skuret i bitar för hand eller i en matberedare. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tag upp degen på en mjölad arbetsbänk och platta ut till 4 runda kakor, ca 12 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och skåra kakorna korsvis i 4 delar med en vass kniv. Grädda i mitten av ugnen ca 15-18 min. Låt svalna något på galler. Dela dem och servera ljumma med smör och t ex ost och marmelad.

Tips:

Smaksätt gärna degen med rivet skal av 1 citron, apelsin eller lime. Om du inte har filmjölk hemma går det lika bra med mjölk.

Källa:

Näringsvärden, per per bit exkl tillbehör

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 9 g
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg