Varma mackor i ugn

Varma mackor i ugn

Huvudrätt Förrätt Mellanmål Frukost
Varma mackor är underbart gott att servera till soppa eller bara som ett enklare kvällsmål. Det är det perfekta sättet att ta tillvara på mat som blivit över. Det allra mesta blir gott av att hamna på ett gott bröd, toppat med ost för att sedan gratineras!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/varma-mackor-i-ugn/

Gör så här

Pesto och mozzarella:
  • Värm ugnen till 225°.
  • Bred pesto på brödet. Toppa med soltorkade tomater, cocktailtomater och mozzarella.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Toppa varma mackorna med några basilikablad.
Cheddar och skinka:
  • Värm ugnen till 225°.
  • Bred bregott och dijonsenap på brödet. Toppa med skinka, tomater och cheddar.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Toppa varma mackorna med gräslök.
Svamp och ädelost:
  • Värm ugnen till 225°.
  • Bred hälften av ädel cremen på brödet.
  • Stek bacon och svamp i en het stekpanna 4-5 min. Fördela svampfräset på mackorna. Klicka på resterande ädel creme.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Toppa varma mackorna med persilja.
Tacofärs och gräddfil:
  • Värm ugnen till 225°.
  • Stek färsen i smör-&rapsolja tills den är genomstekt. Krydda med taco kryddmix. Häll på 1 dl vatten och låt det koka in.
  • Fördela färsen på brödet. Toppa med lök och mozzarella.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Toppa varma mackorna med gräddfil.
Klart!

Ingredienser

Pesto och mozzarella:
Formbröd
4 skivor
Pesto
4 msk
Soltorkade tomater i olja, strimlade
8
Cocktailtomater, skivade
8
150 g
Färsk basilika
Cheddar och skinka:
Formbröd
4 skivor
Bregott® ekologiskt
4 msk
Dijonsenap
2 msk
Rökt skinka
8 skivor
Tomater, skivade
2
150 g
Finskuren färsk gräslök
4 msk
Svamp och ädelost:
Formbröd
4 skivor
170 g
Tärnat bacon
1 pkt
Champinjoner, skivade
8
Färsk persilja, hackad
Tacofärs och gräddfil:
Formbröd
4 skivor
Blandfärs
400 g
2 msk
Taco kryddmix
1 dl
Rödlök, skivad
1
150 g
1 dl