Rabarberbullar

Rabarberbullar

60+ min
Syrlig rabarber smakar fint i en bulle med mycket kardemumma och mandelmassa. Pensla med ägg och toppa med mandelspån innan bullarna sätts in i ugnen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarberbullar/

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke.
  • Värm mjölken till 37°.
  • Lös upp jästen med mjölken.
  • Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  • Rabarberkompott: Skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Koka upp rabarbern med syltsockret och låt sjuda ca 10 min, låt svalna.
  • Mixa ihop ingredienserna till fyllningen.
  • Ta upp degen på lätt mjölad bänk. Dela den i två delar och kavla ut till rektanglar, ca 30x45 cm. Bred ut fyllningen på rektanglarna.
  • Vik långsidorna omlott så att det blir tre lager. Platta ut dem något. Skär ca 1 ½ cm tjocka remsor. Tänj ut, vrid dem och forma till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 15-20 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tryck till mitten av bullarna och klicka ner rabarberkompotten.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel.
  • Grädda i mitten av ugnen 8-9 min.
  • Låt svalna på galler.
Klart!
Energi:

205 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Deg:
Jäst
50 g
5 dl
150 g
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Salt
1 tsk
Strösocker
1 dl
Vetemjöl special
14 dl
Rabarberkompott:
Rabarber
450 g
Syltsocker
½ dl
Fyllning:
200 g
Strösocker
1 dl
Mandelmassa
200 g
Ägg, till pensling
1
Mandelspån
50 g