Rabarberbullar

Rabarberbullar

Syrlig rabarber smakar fint i en bulle med mycket kardemumma och mandelmassa. Pensla med ägg och toppa med mandelspån innan bullarna sätts in i ugnen.
Betyg (9 st)

Mitt betyg:

Rabarberbullar

Syrlig rabarber smakar fint i en bulle med mycket kardemumma och mandelmassa. Pensla med ägg och toppa med mandelspån innan bullarna sätts in i ugnen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 40 st

  • 450 g rabarber
  • 1 ägg
  • 50 g mandelspån

Deg:

  • 50 g jäst
  • 5 dl Arla® mjölk
  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 msk stötta kardemummakärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 14 dl vetemjöl special

Fyllning:

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37°. Lös upp jästen med mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Mixa ihop ingredienserna till fyllningen. Skiva rabarbern tunt. Kavla ut degen till 2 rektanglar ca 50x30 cm. Bred på fyllningen och strö över rabarbern. Rulla ihop till en rulle och skär 40 skivor. Lägg skivorna i stora bullformar. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda i mitten av ugnen 8-9 min. Låt svalna på galler.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 10 g
Skriv ut