Prosciuttiosallad

Prosciuttiosallad

20 min Huvudrätt
Hela Italien i en sallad! Klassikern melon och skinka har fått sällskap av kronärtskockshjärtan och en flufflig kräm på oliver och crème fraiche.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/prosciuttiosallad/

Gör så här

  • Börja med att röra ihop alla ingredienser till dressingen.
  • Dela och tärna gurkan. Skala, kärna ur och skiva melonen. Skala och skiva rödlöken. Dela tomaterna. Klyfta fikonen. Häll bort oljan från kronärtskockorna.
  • Fördela alla ingredienser på tallrikar. Servera med dressingen och gärna gott bröd.
Klart!
Energi:

565 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Prosciutto
8 skivor
300 g
Gurka
½
Cantaloupemelon
¼
Rödlök
1
Cocktailtomater à 250 g
1 ask
Färska fikon
2
Marinerade kronärtskockshjärtan à 390 g
1 burk
Rucola
65 g
Svarta oliver
½ dl
2 dl
Majonnäs
2 msk
Hackade svarta oliver
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm