Potatisgnocchi med brynt salviasmör

Potatisgnocchi med brynt salviasmör

45 min Huvudrätt Förrätt
Att göra egen gnocchi är ett fantastiskt sätt att med enkla råvaror laga god mat. Prova gärna att byta ut potatisen mot pumpa, sötpotatis eller rödbetor. Salviasmör är en självklar komponent till denna rätt.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatisgnocchi-med-brynt-salviasmor/

Gör så här

  • Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen ånga av och mosa med potatispress eller ballongvisp.
  • Blanda ner ägg, salt och hälften av mjölet, lite i taget i potatisen. Häll ut degen på mjölat bord och arbeta in så mycket mjöl som behövs för att få till en smidig deg.
  • Rulla ut degen till två tunna rullar. Dela varje rulle i ca 30 bitar. Rulla gnocchin mot en gaffel så det blir ett mönster.
  • Koka upp rikligt med vatten och tillsätt 1 msk salt. Koka gnocchin tills de flyter upp till ytan. Plocka upp med hålslev och lägg i en skål.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Låt bryna under omrörning. Lägg ner salviablad och väl avrunnen gnocchi. Riv över osten och servera direkt.
Klart!
Energi:

465 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Mjölig potatis
500 g
Ägg
1
Salt
1 tsk
Vetemjöl
2– 3 dl
Till servering:
100 g
Salviablad
20
50 g