Påsksallad

Påsksallad

45 min Buffé
Vacker och frisk sallad i påskens vackra kulörer. Denna påsksallad är smaksatt med färsk ingefärs, harissa och koriander. Underbara smaker tillsammans med påskens lamm- och kycklingrätter. En utmärkt rätt att förbereda och servera på buffèn.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasksallad/

Gör så här

  • Tvätta och dela potatisen i kvartar. Koka dem mjuka i saltat vatten tillsammans med gurkmeja. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
  • Skala morötterna och skär dem i mindre bitar, eller fortsätt strimla dem med potatisskalaren. Koka upp vatten, risvinäger, socker och ingefära. Lägg i morötterna och låt svalna i lagen.
  • Skiva rädisorna tunt och lägg i kallt vatten.
  • Häll av lagen från morötterna i en bunke och blanda med olivolja och harissa till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp potatis, morötter och salladsblad på ett fat. Ringla dressingen över påsksalladen. Strö över rädisor, smulad vitost, koriander och frön.
Klart!
Energi:

180 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Delikatesspotatis eller färskpotatis
800 g
Malen gurkmeja
1 msk
Morot
300 g
Vatten
1 dl
Risvinäger
3 msk
Strösocker
1½ msk
Färsk ingefära, riven
1 msk
Rädisor
150 g
Olivolja
3 msk
Harissa
½ tsk
Salt och peppar
Småbladig sallad
60 g
150 g
Färsk koriander, hackad
1 kruka
Rostade sesamfrön, pumpafrön, solrosfrön