Paella

Paella

Spansk paella - färgstark och festlig - med saffran, räkor och avorioris. Tillaga och servera den gärna i en stor wok.
Antal portioner
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (229 st)

Mitt betyg:

Paella

Spansk paella - färgstark och festlig - med saffran, räkor och avorioris. Tillaga och servera den gärna i en stor wok.

Antal portioner
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör till stekning
  • ½ pkt saffran à 0,5 g
  • 2½ dl avorioris
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 40 g Arla® Svenskt Smör
  • pressad saft av 1 lime
  • 1 krm sambal oelek
  • 500 g stora räkor med skal
  • 1 paprika
  • 3 tomater
  • 1 grillad kyckling
  • 225 g musslor
  • ½ dl grovhackad färsk persilja

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en tjockbottnad, stor gryta eller wok. Rör i saffran och ris. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Rör ihop smör, limesaft och sambal oelek. Skala räkorna, men spara några oskalade till garnering. Kärna ur paprikan. Skär paprika, tomater och kyckling i bitar. Låt musslorna rinna av. Rör ner kryddsmöret i klickar i riset och ev mer vatten. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Lägg på locket och låt allt bli varmt. Strö över persilja.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 610 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 27 g
Skriv ut