Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

20 min Huvudrätt
Recept på festlig kyckling som fått sin smak av saffran, tomat och fänkål. Enkelt och gott till vardag eller fest.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/medelhavskyckling/

Gör så här

  • Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen.
  • Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i smör- & rapsolja i en stekpanna. Lyft upp kycklingen och lägg på ett fat.
  • Ansa och skär fänkålen i skivor. Skär salladslöken i bitar. Fräs tillsammans med saffran 2-3 min i stekpannan.
  • Rör ner vin och crème fraiche. Lägg ner kycklingen i såsen. Låt sjuda på svag värme tills kycklingen har en innertemperatur på 72 °, ca 10 min.
  • Strö färska örter över kycklingen och servera med bulgur eller couscous.
Klart!
Energi:

291 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 msk
Salladslök
1 knippe
Fänkål
1
Saffran
1 kuvert
Torrt vitt vin eller vatten
1 dl
2 dl
Färsk timjan
Bulgur, eller couscous
3 dl