Layali lubnan

Layali lubnan

1 tim Efterrätt
Layali lubnan betyder "libanesiska nätter" och är namnet på denna favoritdessert från Mellanöstern. God krämig mannagrynskaka som du enkelt slänger ihop.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/layali-lubnan/

Gör så här

  • Koka upp mjölken. Rör ner mannagryn, salt och vaniljsocker. Tillsätt ev några droppar hushållsfärg. Fortsätt koka på svag värme under omrörning 3-4 min.
  • Häll upp i i en form och låt svalna. Låt stå i kyl tills den är helt kall.
  • Vispa grädden och bred den över kakan. Strö över grovhackade nötter. Skär i bitar och ringla över honung vid servering.
Klart!
Energi:

350 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 16 g

Ingredienser

1½ liter
Mannagryn
3 dl
Salt
ev ½ tsk
Vaniljsocker
1 msk
Topping:
3 dl
Valnötter,eller pistagenötter
3 dl
Honung