Laxbiffar

Laxbiffar

40 min Huvudrätt
Saftiga laxbiffar med smak av citron, dijonsenap och färska örter. Dessa laxbiffar är lätta att göra. För bästa resultat ska laxen mixa raskt i en matberedare och blandas med riktigt kall grädde och äggula. Dessa laxbiffar passar utmärkt att servera mellan hamburgerbröd - Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/laxbiffar/

Gör så här

  • Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Skär fisken i bitar. Lägg i en mixerbunke och tillsätt grädde, ägg, senap och salt. Mixa till en smet.
  • Blanda ner gräslök och finrivet citronskal,
  • Hetta upp smör & rapsolja i en rymlig stekpanna. Klicka 8 biffar av smeten ner i stekpannan. Stek 2-3 min per sida.
  • Servera laxbiffarna med kokt potatis, yogurt, dill, citronklyftor och blandad sallad.
Klart!
Energi:

714 kcal

Fiber: 6,6 g
Protein: 38,5 g
Kolhydrater: 43,5 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Laxfilé, utan skinn
600 g
1 dl
Ägg
1
Dijonsenap
2 tsk
Salt
1 tsk
Fint skuren färsk gräslök
1 msk
Citron, finrivet skal
1
2 msk
Till servering:
Potatis
900 g
2 dl
Dillvippor
Blandad grönsallad