Kladdkaka med lakrits och chokladfudge
50 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

Lyxiga smaker med lakrits i kladdkakan och fyllig och smakrik chokladfudge som topping. Servera kladdkakan med hjortrongrädde som är en ny spännande smakkompis.
Ingredienser
Kladdkaka
150 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Kakao
|
¾ dl |
Lakritspulver
|
¾ msk |
Ägg
|
2 |
Vetemjöl
|
2 dl |
Chokladfudge
1½ dl | |
Lakritspulver
|
1 msk |
Mörk choklad
|
150 g |
Strösocker
|
1 dl |
Sirap
|
¾ dl |
50 g |
Hjortrongrädde
1½ dl | |
Hjortronsylt
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Receptet är gjort av Linn Lindgren från Stockholm och är ett av bidragen i finalen i Kladdkakeracet 2013.
Näringsvärden, per bit
Energi:
482 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 3,7 % | 4,4 g |
Fett: | 54,9 % | 29,9 g |
Kolhydrater: | 41,4 % | 49,1 g |

