Kyckling med couscous och vitlöksyoghurt

Kyckling med couscous och vitlöksyoghurt

Fräsch kycklingrätt som serveras med smakrik couscous och läckert sting i vitlöksyoghurten.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (49 st)

Mitt betyg:

Kyckling med couscous och vitlöksyoghurt

Fräsch kycklingrätt som serveras med smakrik couscous och läckert sting i vitlöksyoghurten.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk svartpeppar
  • Arla® Svenskt Smör

Couscous:

  • 4 dl couscous
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor röd och gul
  • 150 g ostronskivling eller shitake
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • Arla® Svenskt Smör
  • 2 msk thailändsk fisksås
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 1 kruka färsk koriander

Vitlöksyoghurt:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 °. Vik ett stort ark aluminiumfolie dubbelt och pensla det på mitten med smör. Lägg kycklingfiléerna mitt på arket. Tvätta citronen och dela den på mitten. Pressa citronsaften över kycklingen och lägg citronhalvorna runt filéerna. Krydda filéerna med salt, paprikapulver och pepparmix. Vik ihop folien till ett luftigt paket. Lägg paketet i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen ca 45 min.

Blanda samman ingredienserna till vitlöksyoghurten och ställ den kallt. Tillaga couscousen enligt anvisningen på paketet men utan salt. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla paprikorna. Dela svampen i mindre bitar. Fräs lök, vitlök, ingefära och svamp i smör i en stor stekpanna. Tillsätt paprikan. Rör ner couscousen och rör om så att den inte klumpar sig. Blanda fisksås, gurkmeja och lime. Rör ner det i couscousen. Hacka och strö över koriander strax före servering.

Källa:

Rekommenderade produkter