Kyckling med belugalinser och granatäppelkärnor
30 min

Kyckling med belugalinser och granatäppelkärnor

Servera nystekt kyckling med de här smakrika linserna som för tankarna till mellanöstern. Blanda ner ruccola eller bladspenat i linserna för mer salladskänsla.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Kyckling med belugalinser och granatäppelkärnor

Servera nystekt kyckling med de här smakrika linserna som för tankarna till mellanöstern. Blanda ner ruccola eller bladspenat i linserna för mer salladskänsla.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 900 g kycklinglår
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk flytande honung eller dadelsirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklinglåren på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Stek kycklingen i mitten av ugnen 15-20 min. Ta ut kycklingen och pensla med honung. Stek ytterligare ca 5 min.

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär rödlöken i klyftor. Fräs dem i smör i en stekpanna. Kärna ur och skär plommonen i bitar. Rör ner plommon och linser i stekpannan och låt allt bli varmt.

Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Hacka myntan. Blanda hälften av granatäppelkärnorna och myntan med matyoghurten. Servera kycklingen med linserna och yoghurten. Strö över resten av myntan och granatäppelkärnorna.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 29 g
Skriv ut