Kyckling med äpple och skinka

Kyckling med äpple och skinka

1 tim Huvudrätt
Äpplen och rökt skinka ger fin kontrast till kycklingen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-apple-och-skinka/

Gör så här

  • Dela klubborna i lår och ben. Bryn dem i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Lägg på lock och låt kycklingen eftersteka i 20-25 min.
  • Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. Strimla skinka och purjolök. Fräs äpple, skinka och purjolök i smör i en traktörpanna.
  • Häll på grädden. Smaka av med salt och peppar. Lägg över kycklingen utan sky i äppelsåsen och låt puttra ca 5 min.
  • Garnera med färsk timjan eller persilja.
Klart!

Skinkan kan bytas ut mot magert rökt fläsk och timjan mot persilja.

Ingredienser

Kycklingklubbor
1 kg
1 msk
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Äpplen
2
Rökt skinka
75 g
Purjolökar
2
1 msk
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Färsk timjan eller persilja