Köttfärs Bombay med jordnötter

Köttfärs Bombay med jordnötter

Med lite garam masala kan du lätt göra en smakresa till Indien på en vardagskväll.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (95 st)

Mitt betyg:

Köttfärs Bombay med jordnötter

Med lite garam masala kan du lätt göra en smakresa till Indien på en vardagskväll.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 3 dl basmatiris
  • 1 banan
  • 1 dl kokosflingor
  • 200 g gurka

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt garam masala fräsa med mot slutet. Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka under lock ca 10 min. Blanda i russin och jordnötter. Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka. Psst! Garam masala är en indisk kryddblandning som ofta består av kanel, peppar, koriander, kummin, kardemumma, nejlika och muskot. I Indien har nästan varje familj sin egen garam masalablandning.

Tips:

Lammfärs kan bytas ut mot nötfärs.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 845 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Fett: 38 g
Skriv ut