Kokt torsk med äggsås
Betyg  (430 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Kokt torsk med äggsås

Snabblagad torsk som tillsammans med äggsås passar både till vardag och fest. En populär och klassisk fiskrätt.

Antal portioner

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 kg potatis
  • ½ tsk salt
  • 3 dl fiskbuljong

Sås:

  • 1 ägg
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 1½ msk vetemjöl
  • 3 dl Arla Köket® gräddmjölk
  • 2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 250 g frysta ärter

Gör så här:

Börja med att skala och koka potatisen. Fortsätt med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget. Ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjöl och lite av gräddmjölken i en kastrull. Tillsätt resten av gräddmjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner fisken i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 min. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Värm ärterna . Servera torsken med pressad potatis, sås och ärter.

Tips:

Färsk fisk kan bytas mot djupfryst fisk som får tina före kokning.

Källa:

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 13 g
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg