Kokt torsk med äggsås
Betyg  (419 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Kokt torsk med äggsås

Snabblagad torsk som tillsammans med äggsås passar både till vardag och fest. En populär och klassisk fiskrätt.

Antal portioner

Ingredienser

  • 500 g torskfilé
  • 1 kg potatis
  • ½ tsk salt
  • 3 dl fiskbuljong

Sås:

  • 1 ägg
  • 1½ msk vetemjöl
  • 3 dl Arla® mjölk
  • 2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 250 g frysta ärter

Gör så här:

Börja med att skala och koka potatisen. Fortsätt med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget. Ställ åt sidan. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 min. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Värm ärterna . Servera torsken med potatis, fisk sås och ärter.

Tips:

Färsk fisk kan bytas mot djupfryst fisk som får tina före kokning.

Källa:

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 5 g
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg