Kladdkaka med tranbär, pecannötter och minimarshmallows

Kladdkaka med tranbär, pecannötter och minimarshmallows

Sagolik kladdkaka som nästan blir seg som kolagodis i konsistensen. Den här kladdkakan, med syrliga tranbär, knapriga nötter och söta marshmallows, blir extra lyxig med riklig topping.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (41 st)

Mitt betyg:

Kladdkaka med tranbär, pecannötter och minimarshmallows

Sagolik kladdkaka som nästan blir seg som kolagodis i konsistensen. Den här kladdkakan, med syrliga tranbär, knapriga nötter och söta marshmallows, blir extra lyxig med riklig topping.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 1½ dl pekannötter, spar 0,5 dl till garnering
  • 2½ dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • ½ dl Arla® mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1½ dl marshmallows mini, spar 0,5 dl till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grovhacka nötterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta ca 5 min i mitten av ugnen. Sänk värmen till 175°. Smält smöret på låg värme och rör ner socker, sirap, mjöl, vaniljsocker, kakao, mjölk och salt. Låt sjuda 3-5 min under omrörning på medelvärme. Rör ner tranbär och nötter. Strö ut marshmallows i botten av formen. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 18 min. Lägg på pecannötter och minimarshmallows innan servering.

Tips:

Receptet är skapat av Hedvig Isacsson, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 17 g
Skriv ut