Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör och blomkålspuré
  • Arla
  • Recept & mat
  • Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör och blomkålspuré

Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör och blomkålspuré

30 min Förrätt
En lyxig förrätt där det brynta sojasmöret gifter sig fint med den lena blomkålspurén. Tänk på att inte steka pilgrimsmusslorna för länge, då kan de lätt bli lite sega.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/halstrade-pilgrimsmusslor-med-brynt-sojasmor-och-blomkalspure/

Gör så här

  • Dela blomkålen i buketter och koka dem i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och tillsätt grädde och persilja.
  • Mixa till en slät puré med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  • Bryn smöret tills det blir ljusbrunt och får en nötig doft. Låt sjuda på låg värme i 2 min. Ta från värmen och rör ner sojan.
  • Ta ev bort muskeln från pilgrimsmusslans sida. Salta och peppra lätt. Stek dem i smör i en stekpanna ca 1 min på varje sida.
  • Bred ut blomkålspuré på fyra tallrikar. Fördela pilgrimsmusslorna ovanpå, ringla över det brynta smöret med soja. Garnera med färsk persilja.
Klart!
Energi:

220 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Pilgrimsmusslor
8
2 msk
Blomkålspuré:
Blomkål
400 g
2 msk
Färsk persilja
½ dl
Salt och peppar
Brynt smör med soja:
50 g
Japansk soja
2 msk
Garnering:
Färsk persilja