Hälsosamma våfflor

Hälsosamma våfflor

Mellanmål Frukost Efterrätt
Riktiga hälsovåfflor gjorda av bland annat dinkelmjöl och havrekli - jättegott och lite nyttigare alternativ till vanliga våfflor. Dessa gör du enkelt till lunch, frukost eller som ett matigare mellanmål! Servera våfflorna med blåbär och cottage cheese.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/halsovafflor/

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, kli, frön, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  • Servera våfflorna direkt med cottage cheese och blåbär.
Klart!
Energi:

360 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 23 g

Ingredienser

100 g
Dinkelmjöl
3½ dl
Havrekli
1 dl
Rostade solroskärnor
1½ dl
Linfrön
1 dl
Salt
2 krm
Bakpulver
1 tsk
4½ dl
Ägg
2
Tillbehör:
250 g
Blåbär
4 dl