Ostburgare med portabello och vitlökssmör

Ostburgare med portabello och vitlökssmör

35 min Huvudrätt
Bjud på en saftig vego-burgare med spanska influenser. Portabellohattarna har fyllts med vitlökssmör för att sedan gratineras. Nystekt ost samsas mellan rostade hamburgerbröd med vitlökssvampen, bladpersilja, rödlöksringar och en sval hamburgerdressing. Servera gärna med nystekta pimientos de padron och gröna oliver. En riktig spansk fiesta!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ostburgare-med-portabello-och-vitlokssmor/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Börja med att röra ihop dressingen.
  • Ta bort foten på svampen. Lägg hattarna med ovansidan nedåt i en ugnssäker form. Finhacka vitlöken och fördela i svampen. Klicka ner smör och krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen 10-12 min.
  • Skär osten i 4 skivor. Stek osten krispig i lite smör.
  • Rosta hamburgerbröden. Grovhacka persiljan och skiva löken tunt.
  • Fyll bröden med dressing, persilja, ost, svamp och lök.
Klart!

Trä grillpinnar genom burgarna och pudra över lite paprikapulver före servering.

Ingredienser

Halloumi
1 förp
Portabellosvampar, stora
4
Vitlöksklyftor
2
4 msk
Salt och svartpeppar
Hamburgerbröd
4
Bladpersilja
1 knippe
Rödlök
1
Dressing:
1 dl
Chilisås
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Salt och svartpeppar