Grillade högrevsburgare med blåmögelost, baconmajonnäs och portvinskokt rödlök

Grillade högrevsburgare med blåmögelost, baconmajonnäs och portvinskokt rödlök

Rökigheten från baconet gifter sig perfekt med osten, och ihop med den söta rödlöken och fräscha gurksalladen så har du en riktig toppenburgare.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (13 st)

Mitt betyg:

Grillade högrevsburgare med blåmögelost, baconmajonnäs och portvinskokt rödlök

Rökigheten från baconet gifter sig perfekt med osten, och ihop med den söta rödlöken och fräscha gurksalladen så har du en riktig toppenburgare.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g högrevsfärs
  • 1 tsk salt
  • rapsolja

Baconmajonnäs:

  • 140 g bacon
  • 2½ dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Portvinskokt rödlök:

Gurksallad:

  • 1 silverlök
  • 2 små gurkor, ca 200 g
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk krossad rosépeppar
  • 2 krm salt
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här:

Baconmajonnäs:

Lägg baconskivorna i en kall stekpanna och stek dem sedan knapriga. Häll i oljan och låt svalna. Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det fint. Blanda samman äggulor, senap och vitvinsvinäger. Tillsätt olja och baconfett i en tunn stråle under konstant vispning. Blanda ner baconet och smaka av med salt och peppar. Använd 2 msk majonnäs per hamburgare, spara resten i kylen.

Portvinskokt rödlök:

Skala och skiva lökarna och fräs dem i smör. Tillsätt socker och låt det smälta. Slå i vinet och lägg i timjankvistarna. Låt vinet koka in, ca 15 min.

Gurksallad:

Skala löken till gurksalladen. Skiva lök och gurka tunt. Rör ihop citronsaft, olja, rosépeppar och salt. Blanda dressingen med lök och gurka.

Hamburgarna:

Forma 4 burgare av färsen. Salta och peppra. Pensla med lite olja och grilla 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta.

Servering:

Grilla bröden på snittytan. Lägg ihop burgarna med baconmajonnäs, gurksallad och rödvinslök emellan.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 935 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 66 g
Skriv ut