Grillad kyckling med vattenkrassesallad

Grillad kyckling med vattenkrassesallad

45 min Huvudrätt
Skippa marinering och påpenslad glaze, grilla kycklingen med endast salt. Efter grillningen vänds den istället runt i kryddat smör - ett riktigt lyft för sommarens grill. Den nygrillade saften från den goda kycklingen blandas runt med smöret och blir som en sås. Underbart!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillad-kyckling-med-vattenkrassesallad/

Gör så här

  • Tänd grillen och vänta 30-40 min på att det ska bli en bra glöd.
  • Dela varje kycklinglår i två delar, salta och peppra. Lägg åt sidan så länge.
  • Halvera vitlöken tvärs över.
Vattenkrassesallad:
  • Finhacka löken och blanda med vinäger, honung och salt. Låt stå ca 10 min.
  • Rör ner yoghurt, senap och dragon. Smaka av med salt.
  • Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Grilla kyckling och vitlök runtom ca 15 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Innertemperaturen ska vara 70°.
  • Gröp ur vitlöksklyftorna med hjälp av en sked ner i en skål. Blanda med smöret.
  • Vänd runt kycklingen i vitlökssmöret och servera direkt med vattenkrassesallad och potatis.
Klart!
Energi:

575 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé, gärna med skinn
450 g
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Vitlök
1
75 g
Vattenkrassesallad:
Gul lök
1
Vitvinsvinäger
2 msk
Flytande honung
1 msk
Salt
2 krm
2 dl
Dijonsenap
½ msk
Torkad dragon
2 tsk
Gurka
1
Vattenkrasse, ca 1 liter plockad
80 g
Till servering:
Färskpotatis
900 g