Beer Can chicken

Beer Can chicken

Beer can chicken - eller beer can kyckling - är ett recept där man grillar kyckling över en ölburk: ett roligt och lite oväntat sätt att ordna middagen på. Resultatet blir en extra mör och saftig kyckling.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (115 st)

Mitt betyg:

Beer Can chicken

Beer can chicken - eller beer can kyckling - är ett recept där man grillar kyckling över en ölburk: ett roligt och lite oväntat sätt att ordna middagen på. Resultatet blir en extra mör och saftig kyckling.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 kyckling, ca 1,3 kg
  • 1 burk öl, 33 cl
  • 1 bit liten bit färsk ingefära
  • 1 färsk chili
  • 1 tsk persillade
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Till servering:

Gör så här:

Lägg kol eller briketter i en vid ring på en grill med lock, gärna klotgrill. Tänd på grillen och låt det bli fin, askgrå glöd. Häll ur ca 1 dl av ölen. Lägg i ingefära och chili. Smält smördet och blanda med persillade, salt och peppar. Pensla kycklingen med blandningen. Trä kycklingen på ölburken och ställ på en plåtform. Grilla under lock i 1-1 ½ tim tills innertemperaturen vid låret är 82°. Servera med barbequesås och blandad grönsallad. Tips! Det går även bra att tillaga kyckling på samma i 200° varm ugn. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och tillagningen ca 1 tim beroende på kycklingens storlek

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 24 g
Skriv ut