Grekisk pytt i panna

Grekisk pytt i panna

50 min Huvudrätt
Grekisk pytt i panna är som en varm grekisk sallad med extra allt. Rostad klyftpotatis, paprika och lök samsas med välkryddad fläskfilé, vitost och oliver. Servera gärna denna grekiska pytt i panna med tzatziki och vitlöksbröd. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grekisk-pytt-i-panna/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Skär köttet i cm-stora bitar. Lägg i en skål och blanda ner ingredienserna till marinaden.
  • Klyfta potatis, paprika och lök. Lägg på en plåt och blanda med olja, rosmarin och salt. Rosta högt upp i ugnen 25-30 min.
  • Stek köttet på medelvärme i omgångar tills det är genomstekt.
  • Toppa grönsakerna med kött, avrunnen ost, oliver, tomater och oregano.
  • Servera grekisk pytt i panna med yoghurt.
Klart!
Energi:

656 kcal

Protein: 43 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Marinerad fläskfilé:
Fläskfilé
500 g
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
Vitlöksklyftor, finhackade
2
Torkad oregano
1 msk
Paprikapulver
2 tsk
Salt
1½ tsk
Nymald svartpeppar
Pytt:
Delikatesspotatis
600 g
Röda paprikor
2
Rödlökar
2
Olivolja
2 msk
Torkad rosmarin
2 tsk
Salt
1 tsk
Till servering:
1 burk
Kalamataoliver
1 dl
Halverade körsbärstomater
250 g
Färsk oregano
1 kruka
2 dl