Gräddig rotfruktskaka

Gräddig rotfruktskaka

40 min Huvudrätt
Rotfrukter av alla de slag - välj själv. I den här rotfruktskakan ingår rotselleri, potatis och morötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/graddig-rotfruktskaka/

Gör så här

  • Skala och riv rotfrukter och potatis grovt.
  • Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg ner de rivna rotfrukterna och platta ut det i hela pannan. Krydda med örtsalt. Stek ca 5 min.
  • Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade. Häll på grädden och lyft lite på kakan så att grädden rinner ner.
  • Stek på svag värme i ytterligare 10-12 min. Strö över hackad persilja.
  • Servera med ett gott bröd.
Klart!

Ingredienser

Rotselleri
250 g
Morot och / eller palsternackor
250 g
Potatisar
2
Örtsalt
1½ tsk
2 dl
Färsk persilja