Glutenfri pizzadeg

Glutenfri pizzadeg

Huvudrätt
God pizza ska kunna serveras till alla! Testa den här enkla glutenfria pizzadegen. Det blandas snabbt ihop på glutenfri mjölmix och jäser bara en timme. Toppa med vad du tycker om och grädda på het plåt i en riktigt varm ugn för bästa resultat.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-pizzadeg/

Gör så här

Pizzadeg:
  • Blanda vatten, olja, honung, jäst, fiberhusk och salt i en degbunke. Låt stå 5 min.
  • Tillsätt mjölmixen (spara ½ dl till utbakningen) och arbeta ca 5 min i degblandaren eller för hand till en smidig deg.
  • Täck bunken med lock eller plastfolie och låt jäsa 30 min-1 tim, tills den jäst till nästan dubbel storlek.
  • Sätt in en plåt mitt i ugnen och värm till 260°.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar. Tryck ut till runda, tunna pizzor och lägg på bakplåtspapper.
  • Toppa pizzorna och dra pappret de ligger på över till den varma plåten i ugnen. Grädda ca 7 min till fin färg.
Klart!

Pizzan på bilden är toppad med Arla Köket® crème fraiche, Arla® Familjefavoriter Mozzarella och färsk grön jalapeño.

Energi:

336 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Pizzadeg:
Vatten, 37°
2½ dl
Olivolja
2 msk
Honung
1 tsk
Jäst
25 g
Fiberhusk
1 msk
Salt
1 tsk
Glutenfri mjölmix
5 dl