Pressgurka

Pressgurka

60+ min
Det här är en pressgurka så som den lagades förr, då gurkan först saltas ur under press. Om tiden tryter går det bra att lägga gurkan i lagen direkt. Servera till hemtrillade köttbullar, inkokt lax eller på en poké bow.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pressgurka/

Gör så här

  • Skala gurkan slarvigt och skär i tunna skivor. Lägg i en skål och blanda med saltet. Lägg på en liten tallrik och något tungt på tallriken, t ex en mortel. Låt stå 30 min. Häll av lagen som bildats.
  • Rör ihop ättika, socker och vatten. Häll lagen över gurkan och blanda med persilja eller dill. Låt stå ca 30 min.
Klart!

Blanda pressgurkan med persilja om den ska vara till färs- eller kötträtter och med dill om den ska vara till fiskrätter.

Finns inte tiden att låta gurkan ligga i press kan den blandas med lagen direkt. Men ta bara 1 krm salt då.

Energi:

9 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 0 g

Ingredienser

Gurka
1
Salt
½ tsk
Ättiksprit 12%
2 msk
Strösocker
4 msk
Vatten
1 dl
Färsk persilja eller dill, hackad