Fylld kycklingfilé med matvetesallad

Fylld kycklingfilé med matvetesallad

Kycklingfiléer med en smakrik fyllning av ajvar relish och fetaost som blir klara i ugnen medan du gör dressingen och den matiga salladen. Perfekt till helglunch eller vardagsmiddag.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (4 st)

Mitt betyg:

Fylld kycklingfilé med matvetesallad

Kycklingfiléer med en smakrik fyllning av ajvar relish och fetaost som blir klara i ugnen medan du gör dressingen och den matiga salladen. Perfekt till helglunch eller vardagsmiddag.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • 400 g kokt matvete
  • 2 gemsallad
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Skär ett snitt på längden i kycklingfiléerna. Mosa osten och blanda med ajvar relish. Lägg fyllningen i filéerna, lägg på basilikablad och fäst ihop med tandpetare. Salta, peppra och bryn filéerna runtom i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 68° innertemperatur, ca 15 min. Vispa ihop matyoghurt, senap och citron. Tillsätt oljan droppvis under vispning till en dressing. Rosta sesamfröna i en torr, varm panna. Mortla dem och låt svalna. Skölj matvetet och salladen. Bryt salladen i bitar. Vänd ihop matvete och sallad med dressingen. Toppa med rostade sesamfrön. Servera salladen och dressingen till kycklingfiléerna.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 43 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 27 g
Skriv ut