Fylld kyckling med vitostmos

Fylld kyckling med vitostmos

45 min Huvudrätt
Med smältande vitostbitar i, blir nog det här moset en favorit.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fylld-kyckling-med-apetinamos/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min.
  • Banka ut kycklingfiléerna med handen och salta dem.
  • Finhacka tomaterna. Blanda rumsvarmt smör, tomater och sambal oelek. Fördela smöret på kycklingen.
  • Vik ihop till paket och fäst med tandpetare. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Häll av vattnet från potatisen och mosa den med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölken och smöret, smula i osten.
  • Servera kycklingen med moset och stekta grönsaker.
Klart!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
1 tsk
Soltorkade tomater i olja
2
50 g
Sambal oelek
2 krm
50 g
Sambal oelek
2 krm