Fläskfilé med böntsatsiki

Fläskfilé med böntsatsiki

40 min Huvudrätt
Fläskfilé i ugnen med en lite matigare tsatsiki på yoghurt, gurka och bönor. Smulad ost på toppen är vackert och gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskfile-med-apetina-och-tsatsiki-med-bonor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Salta köttet och bryn det runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och stek det i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Pressa ur saften. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  • Blanda yoghurt, bönor, gurka, vitlök, salt och peppar.
  • Ta ut köttet och skär det i tunna skivor. Strö över peppar, smulad ost och oregano.
Klart!
Energi:

320 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Fläskfilé
400 g
Salt
1 tsk
2 tsk
150 g
Gurka
1
Vitlöksklyfta
1
Salt och peppar
2 tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad oregano
2 tsk
Kidneybönor
125 g
2 dl