Fläskfilé i yoghurtmarinad med bön- och citronsallad

Fläskfilé i yoghurtmarinad med bön- och citronsallad

60+ min Huvudrätt
Fläskfilén blir extra saftig och smakrik med yoghurt och citron i marinaden. Fräscht och gott med potatissallad med haricots verts och skivade citroner.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskfile-i-yoghurtmarinad-med-bon--och-citronsallad/

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i marinaden och låt ligga i kyl minst 3 tim.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Stek köttet i mitten av ugnen ca 30 min till 70° innertemperatur.
  • Skiva potatisen. Skala citronerna in till fruktköttet. Skär citronerna i tunna skivor.
  • Blanda potatis, citron, bönor och oliver med olivolja, salt och peppar.
  • Skär filén i skivor och strö över flingsalt. Servera med bön- och citronsalladen.
Klart!
Energi:

445 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Fläskfilé
600 g
Marinad:
Citroner, rivet skal
2
1 dl
Pressade vitlöksklyftor
2
Färsk grön jalapeño, finhackad
1
Färsk persilja, finhackad
1 kruka
Olja
1 msk
Bön- och citronsallad:
Kokt potatis
500 g
Citroner
2
Kokta färsk haricots verts
200 g
Svarta oliver
50 g
Olivolja
2 msk
Salt och peppar
Flingsalt