Entrecote med medelhavsgrönsaker

Entrecote med medelhavsgrönsaker

Marinerad entrecote som grillas eller steks i kombination med en ljuvlig getostkräm och härliga grönsaker. En smidig bjudrätt där det mesta sköter sig själv i ugnen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (73 st)

Mitt betyg:

Entrecote med medelhavsgrönsaker

Marinerad entrecote som grillas eller steks i kombination med en ljuvlig getostkräm och härliga grönsaker. En smidig bjudrätt där det mesta sköter sig själv i ugnen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g entrecôte

Marinad:

  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 tsk hackad färsk timjan
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl olivolja

Getostkräm:

  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 paprika
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine

Dressing:

  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här:

Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera köttet i hälften av marinaden 20 min. Mosa eller riv osten och rör ihop getostkrämen. Låt stå i kyl till serveringen. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna på mitten. Skala och skär rödlöken i 0,5 cm tjocka ringar. Dela paprikan i 4 bitar. Skala zucchini och aubergine och dela dem i grova bitar. Lägg grönsakerna på en plåt och rosta i mitten av ugnen 15-20 min. Blanda vinäger, olivolja, torkad chili, flingsalt och peppar och ringla över. Riv basilikan och strö över grönsakerna. Grilla eller stek biffarna 1-2 min på varje sida. Pensla dem med resten av marinaden. Servera med grönsaker och crème fraiche.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 45 g
Skriv ut