Edsbackas premiärkyckling

Edsbackas premiärkyckling

Den här kycklingen stod på menyn när Edsbacka Krog öppnade 1983.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (8 st)

Mitt betyg:

Edsbackas premiärkyckling

Den här kycklingen stod på menyn när Edsbacka Krog öppnade 1983.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Sås:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingen med smör-&rapsolja, salta och peppra. Stek i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Pensla ett par gånger under stekningen. Skala och hacka löken fint. Skär gurkan i små tärningar. Fräs löken i smör-&rapsolja. Tillsätt tomatpuré, buljong, vin och grädde. Koka utan lock 15 min. Rör ut mjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Lägg i gurkan och koka 3 min. Tillsätt hackade örter och smaka av med salt och peppar.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 53 g
Skriv ut