Dragonsås

Dragonsås

10 min
En lättlagad dragonsås smaksatt med dijonsenap. Den tar ca 5 minuter att göra och passar alldeles utmärkt att servera till stekt kyckling, lax och pastarätter. Även utmärkt att blanda med kokt potatis som du fått över, då får du en lättlagad och smakrik potatissallad. Dragonsåsen är god att servera båda varm och kall.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dragonsas/

Gör så här

  • Koka upp vispgrädde och crème fraiche i en liten kastrull.
  • Smula ner buljongen. Tillsätt dragon och dijonsenap. Koka 2-3 min under omrörning.
  • Smaka av dragonsåsen med salt och nymalen svartpeppar.
Klart!
Energi:

348 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 36 g

Ingredienser

2 dl
2 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Torkad dragon
1 - 2 tsk
Dijonsenap
2 tsk
Salt och svartpeppar