Dillsmörsås

Dillsmörsås

Rätter med lamm och fisk blir extra goda med denna vackert gröna emulsionssås som får smak av både färsk dill och dillfrön.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Dillsmörsås

Rätter med lamm och fisk blir extra goda med denna vackert gröna emulsionssås som får smak av både färsk dill och dillfrön.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

Reduktion:

  • 1 hackad schalottenlök
  • ½ dl vatten
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 msk dillfrön

Gör så här:

Lägg alla ingredienser till reduktionen i en kastrull och koka ihop tills ca ½ dl återstår. Sila bort schalottenlök, pepparkorn och dillfrö, häll tillbaka vätskan i kastrullen. Värm det klarifierade smöret till ca 60°. Skär dillen grovt och mixa samman smör och dill i en blender tills det är riktigt grönt. Utan vattenbad: Tillsätt äggulorna till reduktionen och vispa på låg värme tills det tjocknar och har en temperatur på ca 66°. Dra av kastrullen från värmen. Häll försiktigt i dillsmöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med salt. Med vattenbad: Häll reduktionen och äggulorna i en bunke. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa tills det tjocknar och har en temperatur på ca 66°. Ta bort bunken från vattenbadet. Häll försiktigt i dillsmöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med salt.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2485 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 267 g
Skriv ut