Dill- och kummingravad lax

Dill- och kummingravad lax

Som annan gravlax serveras denna gärna med gravlaxsås och rostat bröd.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (9 st)

Mitt betyg:

Dill- och kummingravad lax

Som annan gravlax serveras denna gärna med gravlaxsås och rostat bröd.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg laxfilé med skinn
  • 1 msk hel kummin
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk salt
  • 1 dl grovhackad färsk dill

Gör så här:

Torka av laxen, dela den i 2 bitar. Mortla kummin och blanda med socker och salt. Gnid in blandningen på laxen, lägg i en plastpåse tillsammans med dillen. Låt grava 1-2 dagar i kylen och vänd påsen 2 gånger under tiden. Häll av lagen och skrapa av kryddorna. Skiva laxen i tunna skivor. Rör ihop gravlaxsås med crème fraiche. Servera med gravlaxsåsen och ev rostat bröd.

Tips:

Laxen kan även bli till smörrebröd där skivor halstras och serveras med gravlaxsås eller senap.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port exkl bröd

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 25 g
Skriv ut