Laxpudding

Laxpudding

55 min Huvudrätt
Laxpudding är klassisk husmanskost - och lättlagad. Gör den till middag en vardag så har du även lunch till dagen efter. Enkelt recept med bland annat lax, potatis, mjölk och ägg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/laxpudding/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär laxen i tunna skivor. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i smör i en stekpanna på svag värme tills den blir mjuk och glansig.
  • Skiva potatisen. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form. Avsluta med potatis.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen.
  • Tillaga i nedre delen av ugnen ca 35-40 min. Laxpuddingen är klar när den har stannat i mitten och fått en fin gyllenbrun färg.
  • Smält smöret och skär citronen i klyftor. Servera smör och citron till laxpuddingen.
Klart!
Energi:

610 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 32 g
Video
Skirat smör – så här gör du

Skirat smör är ett klassiskt tillbehör till kokt torsk eller laxpudding, men även basen i bearnaisesås. Här visar Andreas Hedlund hur du gör för att skira smöret.

Ingredienser

Gravad lax
300 g
Gula lökar
2
Kokt kall potatis
800 g
Hackad färsk dill
½ dl
Ägg
4
4 dl
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm
Till servering:
60 g
Citron
1