Inkokt lax med svensk Caesarsås

Inkokt lax med svensk Caesarsås

Inkokt lax är en klassiker. Här kombinerat med en lite saltare sås med rund och god smak som är perfekt även till kallrökt eller gravad lax.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (61 st)

Mitt betyg:

Inkokt lax med svensk Caesarsås

Inkokt lax är en klassiker. Här kombinerat med en lite saltare sås med rund och god smak som är perfekt även till kallrökt eller gravad lax.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Inkokt lax:

  • 600 g laxfilé
  • ½ citron
  • 1 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 1 lagerblad
  • 4 vitpepparkorn
  • dillstjälkar

Caesarsås:

Gör så här:

Skär citronen i skivor. Koka upp vatten och kryddor i en stor kastrull och låt koka under lock 5 min. Lägg ner laxen och låt sjuda på svag värme 15-20 min. Låt laxen kallna i spadet. Sås: Finhacka sardellfiléerna. Riv osten. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå och mogna över natten. Servera till den inkokta laxen.

Tips:

Skär 500 g laxfilé i bitar och sjud i spadet 2-3 min. Låt kallna i spadet.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 605 kcal
  • Protein: 54 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 42 g
Skriv ut