Chefs burger med karamelliserad lök

Chefs burger med karamelliserad lök

Saftig burgare på högrev och entrecote skapad av Christian Hellberg, Årets Kock 2001. Njut med massor av ost, karamelliserad lök, picklad gurka och dressing med sting av senap och dragon.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (38 st)

Mitt betyg:

Chefs burger med karamelliserad lök

Saftig burgare på högrev och entrecote skapad av Christian Hellberg, Årets Kock 2001. Njut med massor av ost, karamelliserad lök, picklad gurka och dressing med sting av senap och dragon.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Burgare:

Picklad gurka:

  • 1 gurka, ca 400 g
  • 1¼ dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 stjärnanis
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad

Dressing:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk stark senap
  • 1 msk skånsk senap
  • ½ msk hackad färsk dragon
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Karamelliserad lök:

Till servering:

  • ¼ huvud isbergssallad
  • plockade blad av färsk dragon
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här:

Picklad gurka:

Börja med att pickla gurkan. Skala och skiva tunt. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor och sjud ca 10 min, låt svalna. Slå lagen över gurkorna och låt dra minst 1 tim, gärna över natten.

Dressing:

Fortsätt med dressingen. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar, ställ kallt.

Karamelliserad lök:

Skala och skiva löken tunt. Fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt sockret och låt det karamelliseras på medelhög värme, ca 3 min. Häll på ölen och låt koka in tills löken är mjuk, ca 5 min.

Burgare:

Forma köttet till 4 burgare. Salta och peppra. Grilla eller stek burgarna 2-3 min på varje sida. Skiva osten och lägg på burgarna innan servering och låt smälta.

Vid servering:

Skär salladen grovt och plocka dragonblad. Arrangera burgarna på bröd med grovskuren sallad, picklad gurka, dressing, karamelliserad lök och dragonblad.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 1095 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 81 g
Skriv ut