Blomkålsschnitzel

Blomkålsschnitzel

Huvudrätt
Blomkålsschnitzel blir härligt krispig tack vare den goda ostpaneringen. Toppa med citronskal och färsk persilja, och servera den gärna med en matig sallad. När blomkålen är i säsong finns den i många vackra färger, välj den du tycker är allra finast!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blomkalsschnitzel/

Gör så här

  • Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till blomkålen. Lägg ner hela blomkålen och låt koka ca 10 min. Låt rinna av väl.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl, kryddor och salt i en skål.
  • Finriv osten och blanda med panko i en djup tallrik.
  • Skär blomkålen i cm-tjocka skivor. (De bitarna som faller sönder går bra att lägga ihop till en schnitzel i paneringen. Lägg bitarna tätt ihop och tryck till.)
  • Vänd all blomkål först i äggblandningen sedan i panko och ost.
  • Hetta upp rikligt med olja i en rymlig stekpanna. Stek blomkålen på båda sidor tills den fått fin färg.
  • Toppa blomkålsschnitzeln med hackad persilja och finrivet citronskal. Servera med crème fraiche paprika & chili.
Klart!

Ingredienser

Blomkålshuvud
1
Panering och stekning:
Ägg
2
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Paprikapulver
1 tsk
Vitlökspulver
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Salt
½ tsk
150 g
Panko
2 dl
Matolja, till stekning
Till servering:
Färsk persilja
1 kruka
Citron, finrivet skal
1
2 dl